Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Milliókat sújt az elmúlt évtizedek legsúlyosabb árvize Bangladesben (videó)

Nincs élelem és ivóvíz, a lakosok esővizet gyűjtenek, hogy szomjukat oltsák.

Fotó: EPA/MONIRUL ALAM
Ázsia

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az elmúlt két évtized legsúlyosabb árvize pusztít Bangladesben, a folyók kiléptek medrükből az ország északkeleti részén, mintegy kétmillió embert veszélybe sodorva. Sylhet régió hatósága szerint a víz átszakította a Barak-folyó egyik nagy töltését, és legalább száz falut öntött el Zakiganjban, a héten legalább tíz ember veszítette életét.

Az áradás Sylhet város számos részét is elérte, körülbelül 50 ezer család van napok óta áram nélkül. Mosharraf Hossain, a régió kormányzója elmondta, a természeti csapást az esőzések, valamint az Assam állam határán túlról beáramló víz okozta. A tisztviselők szerint a Zakigajn határszakaszon átszakadt töltést csak a vízszint csökkenése után lehet majd helyreálltani. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Banglades számos részét veszélyeztetik az áradások, a globális felmelegedés minden egyes foka pedig körülbelül hét százalékkal növeli a légkörben lévő víz mennyiségét, aki a csapadékra is kihat – olvasható a TRTWorld cikkében.

Egy buszsofőrként dolgozó zakiganji lakó arról számolt be, hogy a háza előtt derékig ér a víz, és esővizet gyűjtenek, hogy legyen mit inniuk. Hozzátette, „az eső most egyszerre áldás és átok”. Az élelem is kevés, az emberek horgásznak a víz alá került utcákon; egy másik lakos arról számolt be, két lányával naponta egy embernek elegendő élelmet osztanak be hárman.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.

Gyerekek bukkantak rá egy női holttestre Aszódon

Gyerekek találtak rá egy női holttestre Aszódon, majd elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját, akire súlyos büntetés várhat.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.