Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,43 Ft
Euró
396,78 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
64,575 $

Azovsztal acélgyár: „sosem fogunk orosz megszállás alatt dolgozni”

A Metinvest vezérigazgatója szerint az oroszok azon vannak, hogy „megtisztítsák a várost, ezzel elrejtve a bűneik nyomait”.

...svg content...Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Több ezer ukrán katona hagyta el a mariupoli Azovsztal acélgyárat, amelyről Oroszország azt állította, a harcosok megadták magukat, Ukrajna azonban arról tett jelentést, miszerint evakuálására került sor.

Ennek kapcsán Volodimir Zelenszkij elmondta, abban bízik, hogy egy fogolycsere lehetővé teszi számukra a hazatérést, azonban egyes orosz politikusok azt követelik, hogy háborús bűnök miatt vonják őket felelősségre. Soron kívül Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Real Madrid, hiányzott Mbappé

Jurij Rizsenkov, az Azovsztalt birtokló Metinvest vezérigazgatója a Corriere della Sera olasz napilapnak nyilatkozva közölte, az oroszok azon vannak, hogy „megtisztítsák Mariupolt, ezzel elrejtve a bűneik nyomait” – írta a Sky News.

Hozzátette, hogy a helybeliek megpróbálják működőképessé tenni a várost, valamint a vízellátást, azonban a csatornarendszer súlyosan megrongálódott, emellett áradások voltak, így aggodalomra ad okot, hogy akár fertőzést is kaphatnak, ha isznak a vízből.

Hangsúlyozta, ha az orosz erők újra működésbe hozzák az acélgyárat, valamint egy másik, a vállalat tulajdonában lévő üzemet, az ukránok nem fognak visszatérni az ottani munkahelyükre, mert „sosem fognak orosz megszállás alatt dolgozni”.

Gyurcsány Ferenc most nagyon örül, de nem Magyar Péter miatt

A volt magyar miniszterelnök boldog pillanatokat él át, miközben a DK erősen küszködik a Tisza Párt és Magyar Péter miatt.