Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Németország már tudja, hogy mikor mondhat le az orosz gázról

Az ellátási problémák addigra már nem okoznak gondot.

Fotó: Illusztráció/Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Markus Krebber, az RWE vezérigazgatója úgy véli, hogy Németországnak akár már 2025 tavaszára sikerülhet megszabadulnia az orosz gázfüggőségtől, az ellátási problémák pedig 2024-re teljesen megszűnhetnek.

Krebber hozzátette, hogy ehhez olyan lényeges feltételeknek kell teljesülnie, mint az új szállítóvezetékek építése, vagy éppen a cseppfolyósított földgáz behozatalához szükséges infrastruktúra létesítése.

Robert Habeck gazdasági miniszter ennél is optimistább volt, szerinte akár már két éven belül elérhető lenne a teljes leválás, Németország pedig képes volna hosszú távon kezelni az orosz gázszállítások leállítását – írta meg a Portfolio.

Ugyanakkor szakértők egy része figyelmeztetett, hogy gyárbezárások és elbocsátások nehezíthetik meg a német törekvéseket, az elhamarkodott leválás pedig komoly gazdasági válságba sodorná az országot.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.