Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,74 Ft
Euró
385,25 Ft
Font
450,90 Ft
Bitcoin
69,828 $

Orosz alku: ehhez a feltételhez kötnék az ukrán tengeri kikötők blokádjának feloldását

Súlyos élelmezési válság fenyeget, ha továbbra is lezárva maradnak a kikötők.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy csak akkor lehet szó az ukrán fekete-tengeri kikötők megnyitásáról, ha az Oroszország elleni nyugati szankciók feloldását is fontolóra veszik – jelentette az Interfax hírügynökség.

A nyilatkozatot azután tették közzé, hogy az ENSZ élelmezési vezetője, David Beasley arra kérte Putyint, hogy azonnali hatállyal nyissa meg a lezárt ukrán tengeri kikötőket, hiszen amennyiben ez nem történik meg, úgy milliók halhatnak éhen. Soron kívül Erősödésnek indult a forint szerda reggel

„Függetlenül attól, hogy mit gondol Ukrajnáról, meg kell nyitnia azokat a kikötőket” – mondta Beasley, aki azt is kiemelte, hogy Ukrajna több létfontosságú mezőgazdasági terméknek, köztük a kukoricának, a búzának és árpának, valamint a napraforgónak is az egyik legfontosabb exportőre.

Beasley mellett az ENSZ főtitkára, António Guterres is arra figyelmeztetett, hogy a mesterségesen gerjesztett élelmiszerhiány súlyos éhínséget okozhat, ami a háborúval együtt hosszú évekig elhúzódhat – írta meg a The Guardian.

Nem a lezárt kikötők jelentik ugyanakkor az egyetlen nagy problémát, a hírek szerint ugyanis az idei ukrán gabonatermés csupán a fele lesz a tavalyinak, ami a búza árának megduplázódását eredményezheti.

Szentkirályi szerint Karácsony a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül

Szentkirályi Alexandra megtudta, Karácsony Gergely a Pesti alsó rakpart végleges lezárására készül, aminek számos negatív hatása lehet.

Kollégáját is gyászolja Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt az iráni elnök hirtelen halála miatt, aki helikopter-balesetben vesztette életét.