Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Nyárra akár 800 forintba is kerülhet egy kiló kenyér

A háború miatt jelenleg 15-20 millió tonna ukrán gabona hiányzik a piacról, amely a világpiaci árakra is erőteljes hatással van.

Fotó: Pékek dolgoznak a Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programról tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Lipóti Pékségben Lipóton 2021. január 22-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A búza tonnánkénti ára jelenleg már 130 ezer forint felett van, amely több mint kétszerese, mint amennyit tavaly júliusban kellett érte fizetni, emiatt pedig a liszt tavaly augusztusi 85-90 forintos ára mostanra 160 forintra emelkedett.

Ez a folyamat azonban egy ideig még nem fog megállni, ugyanis július elsejétől további 60 forint körüli drágulásra lehet számítani a liszt esetében, miután a gáz árának újabb növekedésével számolnak. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Ennek kapcsán Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója a Debrecen Televíziónak tett nyilatkozatában elmondta, a gabona árnövekedése mindennek az árát emelni fogja – derül ki az atv.hu beszámolójából.

Így júliustól árrobbanás jelentkezhet a hús, az olaj, a tej és a cukor esetében is, emellett minden olyan terméknél, amelyhez szükség van gabonafélékre, hozzátéve, hogy egy kiló kenyér kereskedelmi ára akár 800 forint is lehet a jövőben, ám ezt majd a sütőipar alakítja.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.