Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Az oroszok megszegték a NATO-val kötött egyezményüket a német külügyminiszter szerint

Annalena Baerbock német külügyminiszter szerint az orosz hadsereg ukrajnai inváziója a NATO-val kötött 1997-es megállapodást is felrúgja.

...svg content...Berlin, 2022. május 15. Annalena Baerbock német külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos berlini tanácskozásának második napján, 2022. május 15-én. MTI/EPA/Clemens Bilan
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Annalena Baerbock, német külügyminiszter a Németországban rendezett NATO-csúcs alkalmával tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Oroszország viselkedése az 1997-ben a NATO-val kötött egyezmény egyoldalú felbontásával egyenértékű.

„Az orosz kormány egyértelművé tette, hogy a NATO-Oroszország alapító egyezmény semmisnek tekintendő, így el kell ismernünk, hogy ezt a megállapodást Oroszország bontotta fel egyoldalúan és nem a NATO” – mondta. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Sky megjegyzi, hogy a megállapodás a két fél kelet-európai jelenlétét volt hivatott korlátozni, illetve ez alapján kölcsönösen építeni a bizalmat az orosz kormány és a szövetség között. A NATO azonban már 2014, a Krím-félsziget elcsatolása óta nem működik együtt Oroszországgal.

Baerbock a sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy Oroszországnak felelősséget kell vállalnia az Ukrajnában keletkező infrastrukturális és egyéb károkért, és arra is kitért, használni fogják-e az orosz oligarcháktól lefoglalt vagyont Ukrajna újjáépítésére.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.