Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,64 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
62,965 $

Múltidéző: 20 éves Zidane káprázatos kapásgólja

A Real Madrid számára Bajnokok Ligája győzelmet ért a francia csodagólja.

MTI/EPA/Victor Lerena
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Napra pontosan két évtizeddel ezelőtt rendezték meg a Bajnokok Ligája tizedik kiírásának döntőjét, ami a mai napig emlékezetes, nem csupán a Real Madrid szurkolói, hanem a teljes futballvilág számára.

A glasgow-i Hampden Parkban ugyanis született egy olyan találat, ami a gól pillanatában legendássá vált. A helyszínen 52 ezer szerencsés ember, a tévékészülékek előtt pedig további milliók láthatták, ahogyan Zidane Roberto Carlos beadása után rádől az érkező labdára, majd kapásból óriási bombát zúdít Hans-Jörg Butt kapujába. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az első félidő hajrájában született fantasztikus gól egyben a Real BL-győzelmét is jelentette, a királyi gárda ugyanis később már nem engedte ki a kezéből a meccset. És bár Zidane előtte és utána is számos gyönyörű gólt lőtt, mind közül talán ez az, ami leginkább beleégett az emlékezetünkbe.

Nézzük is meg minden szögből. Lélegzetelállító!

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.