Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,914 $

Lengyelország „nácimentesítése” is szóba került az orosz politikusok között

Oleg Morozov, az Állami Duma ellenőrző bizottságának elnöke kemény szavakkal vágott vissza a lengyeleknek.

MTI/EPA/ALEXANDER ASTAFYEV
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Morozov szerint az Oroszországról mint „rákos daganatról” nyilatkozó lengyelek arra ösztönzik az Orosz Föderációt, hogy Ukrajna után Lengyelország legyen a következő a „nácimentesítés” sorában.

Korábban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Telegraph című lapnak adott interjújában azt mondta, hogy szerinte Oroszország „rákos daganat, amely halálos fenyegetést jelent egész Európára Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Andrzej Duda lengyel elnök pedig kijelentette, hogy Oroszország kénytelen lesz ellenszolgáltatást fizetni Ukrajnának a háborús károkozás következtében – írta meg az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi.

Vlagyimir Putyin a február 24-én indított háború kezdetén azzal jellemezte fő célját, hogy „megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, valamint népirtást követett el velük szemben”.

Erre hivatkozva Putyin megkezdte – az ő szavai szerint – „Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését„, valamint kezdeményezte, hogy „bíróság elé állítsák az összes háborús bűnöst, aki felelős a donbászi civilek elleni véres bűncselekményekért”.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.