Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,804 $

„Putyin megalázza magát Ukrajnában, muszáj legyőzni”

Egyre bizakodóbbak Nyugaton, hogy Vlagyimir Putyin és vele együtt Oroszország is megszűnhet világpolitikai tényezőként.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Liz Truss, az Egyesült Királyság külügyminisztere kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin „megalázza magát” az ukrajnai katonai akcióival és azok sikertelenségével, valamint arra kérte a többi fejlett országot, hogy biztosítsák Moszkva bukását – idézte a Newsweek.

Lassan három hónapja annak, hogy Oroszország totális inváziót indított Ukrajna ellen, ez a putyini agresszió pedig teljesen megváltoztatta a nemzetközi közvéleményt. AZ ENSZ Közgyűlésén látszott, hogy csak Észak-Korea, Szíria, Fehéroroszország és Eritrea szavazott az oroszok mellett, mindenki tartózkodott vagy elítélte a népirtó háborút. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

Az elemzők előzetes várakozásai ellenére Putyin csapatai nagyon alulteljesítettek az invázió során, alábecsülték az ukránok ellenállását és a nemzetközi összefogást. Az orosz hadsereg folyamatosan szalad bele a pofonokba, nem igazán tudtak nagy sikert elérni, amit Truss is megjegyzett:

„Putyin a világ színpada előtt alázza meg magát. Biztosítanunk kell, hogy vereséget szenved Ukrajnában, megakadályozva ezzel mindenféle haszonszerzést és további agressziót”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Truss hozzátette, hogy a lehető leggyorsabban kell támogatni Ukrajnát és fenn kell tartani egészen addig a szankciókat, ameddig az orosz hadsereg Ukrajnában tartózkodik és amíg a béke támadás alatt áll. Hangsúlyozta, az olyan kritikus technológiákra, mint a kvantum, sosem szabad feloldani a szankciókat.

Putyin korábban gyakorlatilag deklarálta, hogy életének egyik célja az Orosz Birodalom helyreállítása, a Donyeck és Luhanszk függetlenségét elismerő beszédében pedig alapjaiban kérdőjelezte meg Ukrajna államiságát.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.