Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Hónapokon belül megszűnhet a koronavírussal szembeni immunitás

Egy CNN-nek nyilatkozó szakértő szerint a legújabb tanulmányokból az látszik, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett emberek immunitása akár hónapokon belül is csökkenésnek indulhat, vagy egyenesen megszűnhet.

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy CNN-nek nyilatkozó szakértő szerint a legújabb tanulmányokból az látszik, hogy a koronavírus-fertőzésen átesett emberek immunitása akár hónapokon belül is csökkenésnek indulhat, vagy egyenesen meg is szűnhet.

Dr. William Haseltine, aki a Harvard Orvosi Egyetem professzora volt korábban, úgy fogalmazott a CNN-nek, hogy a legújabb tanulmányok sajnos alátámasztanak egy régóta gyanított félelmet, miszerint gyorsan elveszíthetjük az immunitásunkat a SARS-CoV-2 vírussal szemben is. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Ez a vírus gyakorlatilag a többi koronavírus testvére, azoké a vírusoké, amitől általában megfázásunk van, és sajnos egyáltalán nem olyan, mint a gyermekkori vírusok”.

figyelmeztetett a szakértő.
https://liner.hu/konteosok-figyelem-az-arcmaszkban-levo-femcsik-nem-egy-5g-antenna-amivel-megolhetnek-minket/

Haseltine ebben az esetben olyan vírusokra utal, mint például a kanyaró vagy a mumpsz, amiknél miután átesik rajta az ember, már egy egész életre védve van attól, hogy ismételten megfertőződjön. A szakértő szerint azonban a megfázást okozó vírusoknál más a helyzet, mert miután elkapjuk őket, az immunrendszerünk „elfelejti”, hogy valaha is fertőzött volt.

Többek között kínai, spanyol és brit tanulmányokra utalva a szakértő kiemeli, hogy mint ahogyan a megfázást is minden évben akár ugyanaz a vírus okozza, úgy feltehetően a koronavírusnál is ez a helyzet, mivel az említett tanulmányok megfigyelték a vírus elleni antitestek immunrendszerbeli alakulását, és egyértelműen látszott, hogy egyre kevesebb van belőlük.

Ha a Haseltine által említett eredmények igaznak bizonyulnak, annak jelentős hatása lehet mind a felépült betegekről szerzett eddigi információinkra, mind a koronavírus elleni védőoltás fejlesztésére, mind pedig a nyájimmunitáshoz hasonló gondolatokra. Nem véletlenül fogalmazott úgy a professzor, hogy „pont ettől féltünk”.

https://liner.hu/specialis-legszurokkel-azonnal-elpusztithato-a-koronavirus/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.