Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

A luxusingatlanok iránti kereslet elképesztő árakat eredményez, még a gazdasági helyzet ellenére is

Az ukrajnai háború és az infláció sem befolyásolja a magyar elit és a külföldi érdeklődők hozzáállását, továbbra is kielégíthetetlen a kereslet a luxusingatlanok piacán.

Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Benedikt Károly, a Duna House vezető elemzője szerint a jelenleg fennálló gazdasági helyzet sem volt erőteljesebb hatással a felső kategóriás ingatlanok piacára, emellett arra számít, hogy a kivételes minőségű, extrákkal felszerelt lakások, házak, kastélyok és kúriák a későbbiekben is vevőre találnak.

Hozzátette, a 600 millió forint feletti árkategóriában nem hónapokban, hanem egy-két évben mérik az átlagos értékesítési időt, emellett a prémiumszegmensben továbbra is Budapest és a Balaton környéke a legkeresettebb. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Elmondása szerint a vevők egyre tágabb körben keresgélnek, a települések helyett pedig inkább a különlegességhez, az egyediséghez, valamint az extrákhoz ragaszkodnak, emellett a tó- és vízpart közelsége, az örök panoráma még mindig népszerű – írta a VG.

Meglepő változás, hogy az új építésű budai luxuslakások rendkívül szűkös piacán a vevők hajlandók lekötni a még csak tervezett vagy készülő ingatlanokat is, pedig ez korábban elképzelhetetlennek számított, mivel többségében most is csak a kész, azonnal birtokba vehető termékek piacképesek.

A Duna House Prime tapasztalatai szerint egyértelműen és változatlanul keresleti piacon dolgoznak, ahol ugyanúgy emelkednek az árak, mint az alacsonyabb árfekvésű projekteknél. Emellett a budai régióban van olyan luxuslakópark, ahol az 5 millió forintos négyzetméteráron kínált lakásokért sorban állnak a vevők, bár ez az árszint még a prémiumingatlanok piacán is kiemelkedő.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.