Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

A mainál csak drágább lesz a tojás idén a szakértő szerint

A madárinfluenza csak egy újabb ok az áremelkedésre, amelyet eddig az ukrajnai háború és a takarmányárak emelkedése hajtott.

Illusztráció Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Magyarország délkeleti részén és már Szabolcsban is felütötte a fejét a telepeken a madárinfluenza, aminek a hatását hamarosan kőkeményen érezni fogjuk az RTL Klub által megszólaltatott szakértő szerint.

A csatorna beszámolója megemlíti, hogy már áprilisban, különösen Húsvét környékén jelentős emelkedésen ment keresztül a tojás ára, akkor 588 forintba került egy tízdarabos csomag, és úgy néz ki, ennél olcsóbb nem is lesz. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

Sőt, Raskó György agrárközgazdász szerint akár 10%-os emelkedés is várható mostantól, azaz nem zárható ki, hogy 70-80 forintba kerüljön a tojás darabja a nyáron a fent említett járvány, illetve az ukrajnai háború és a takarmányárak növekedése miatt.

Raskó úgy gondolja, hogy ezt a trendet fogja követni a kenyér, a hús és a tejtermékek ára is, és ezt jósolja a Világbank is, akik 23%-os éves növekedéssel számolnak.

Persze az is lehet, hogy az egészet csak képzeljük.