Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,68 Ft
Euró
388,62 Ft
Font
453,22 Ft
Bitcoin
63,590 $

Zámolyon buszmegállót neveznek el a Giro szakaszgyőzteséről

A viccből valóság lesz, akár még emléktáblát is kaphat a helyszín.

Balatonfüred, 2022. május 8. A gyõztes brit Mark Cavendish, a Quick-Step Alpha Vinyl csapat tagja (k) célba ér a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszán Balatonfüreden 2022. május 8-án. Ez az elsõ alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny, amelynek elsõ három szakaszát rendezik hazánkban május 6-8. között. MTI/Vasvári Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kétségtelenül hatalmas siker volt a három napon keresztül Magyarországon vendégeskedő Giro d’Italia, számtalan rajongó követte a helyszíneken az etapokat, melyek alatt néhány mókás jelenetnek is szemtanúi lehettek.

Ilyen volt az is, amikor a balatonfüredi szakaszgyőztes, a nagy visszatérő Mark Cavendish alatt megmakacsolta magát az „öszvér”, és bringát kellett cserélnie, természetesen hol máshol, mint egy zámolyi buszmegállóban. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Az Eurosport kommentátorai az élő közvetítésben persze egyből poénra vették az esetet, és úgy látszik, hogy a Fejér megyei településen is hasonlóan reagáltak, hiszen azóta szóba került, hogy a brit sztárkerékpárosról nevezik el a híressé vált buszmegállót.

Ha mindez nem lenne elég, a hírek szerint állítólag még egy emléktáblát is kitesznek majd, elvégre nem minden nap történik ilyen a környéken.

Itt nézhetitek meg a buszmegállós biciklicserét: