Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Csupán néhány nap jutott az Azovsztalban összeházasodott harcosoknak

A pár az orosz támadások közepette mondta ki egymásnak az igent, a férj azonban néhány nap múlva halálos sebesülést szenvedett.

...svg content...Fotó: Stephanie.kauffman / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Mariupol hetek óta a háború kulcsfontosságú helyszíne, rengeteg civil esett csapdába, miközben az orosz erők folyamatosan tűz alatt tartották a várost. Az ukrán katonák és a városban rekedt lakosok az Azovsztal acélműben húzták meg magukat, utóbbiakat azonban mostanra sikeresen evakuálták a létesítményből.

A város védői azonban maradtak; az egyik katona online nyilatkozatában kifejtette, hogy a megadás számukra elfogadhatatlan, ezzel ugyanis nullára csökkenne a túlélési esélyük, így megfogadták, az utolsó erejükig védik az acélgyárat – számolt be a Sky News. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

A tragikus helyzet még inkább felértékeli a barátságok, szerelmek fontosságát, és rávilágít azokra a döntésekre, amelyekkel nem érdemes tovább várni. Így történt ez a Mariupolt védő egyik katonával, Valeriia Karpylenkóval és kedvesével, a határőrként dolgozó Andriival, akik úgy döntöttek, összekötik életüket, bármit is tartogasson számukra a jövő.

A ceremóniára május 5-én került sor az Azovsztalban; a szerelmesek fóliagyűrűt húztak egymás ujjára, miközben hűséget fogadtak egymásnak. Sajnos a sors – avagy a háború – azonban nem bizonyult kegyesnek hozzájuk, nem élhettek együtt hosszú, boldog házaséveket.

Valeriia, a férj nem sokkal később súlyosan megsérült, és három nappal az esküvőt követően meghalt. Felesége megígérte neki, hogy hátat fordít a háborúnak, és érte fog tovább élni.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.