Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,52 Ft
Euró
385,59 Ft
Font
448,66 Ft
Bitcoin
61,395 $

Az oroszok nem aprózták el, egy ukrán légvédelmi rakétarendszerrel is végeztek az éjszaka folyamán

A jelentés szerint az oroszok két lőszerraktárra, egy légvédelmi rakétarendszerre és egy radarállomásra sújtottak le Ukrajnában.

Fotó: Pixabay
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábbi jelentések szerint az orosz erők két lőszerraktárat támadtak meg az éjszaka folyamán Csernyihivben, majd a védelmi minisztérium közleménye szerint Oroszország megsemmisített egy ukrán S-300-as légvédelmi rakétarendszert Harkovban, illetve egy radarállomást Odessza közelében – jelentette a The Guardian.

A CNN hétfői beszámolói szerint az orosz erők a fekete-tengeri Odessza exportkikötőjére három hiperszonikus rakétát lőttek ki, ennek következtében számos polgári célpontot, köztük szállodákat és egy bevásárlóközpontot romboltak porig. Soron kívül Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Április végén a helyi polgármester, Ihor Terehov arról tett jelentést, miszerint “az Orosz Föderáció kegyetlenül bombázta Harkovot”, hozzátéve, hogy szerte a városban hatalmas robbanásokat lehetett hallani.

Majd április 24-én egy drónfelvétel jelent meg a The Telegraph YouTube csatornáján, amely az észak-ukrajnai Csernyihiv városának állapotát mutatta be, miután egy hónapon keresztül súlyos offenzíva érte, ennek következtében a civil infrastruktúra jelentős része megsemmisült.