Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,715 $

Moldovai elnök: nincs katonai fenyegetésre utaló kockázat, ám a provokáció sem kizárt

Maia Sandu úgy véli, „ébernek és óvatosnak kell lenniük”, azt viszont egyáltalán nem szeretné, hogy „a félelem hatalmába kerítse a társadalmat”.

...svg content...Fotó: A moldovai elnök, Maia Sandu. MTI/EPA/Dumitru Doru
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Moldova elnöke nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint a köztársaság számára jelenleg nincs arra utaló kockázat, hogy „a következő hetekben történne valami”, azonban a provokáció esélyét sem tartja kizártnak.

Elmagyarázta, teljesen logikusnak tartja, hogy aggódnak egy lehetséges veszélyforrás miatt, ezért „ébernek és óvatosnak kell lenniük”, azt viszont egyáltalán nem szeretné, hogy „a félelem hatalmába kerítse a társadalmat”. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Hangsúlyozta, nem látnak katonai fenyegetést az országra nézve az ukrajnai helyzettel kapcsolatban, ám megvan a kockázata annak, hogy ehhez köthető incidensek és provokációk merülnek fel, ennek ellenére mégis úgy gondolja, hogy biztonságban vannak – írta a TASS.

A Dnyeszter Menti Köztársaságot több támadás érte az elmúlt időszakban, amelynek során a belbiztonsági minisztérium épületét, egy katonai bázist, két rádiótornyot és egy lőszerraktárat ért csapás. A régió elnöke, Vadim Krasznoszelszkij ennek kapcsán kijelentette, a rendelkezésre álló bizonyítékok Ukrajna területére mutatnak, illetve a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezette be.

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.