Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,89 Ft
Euró
401,45 Ft
Font
478,91 Ft
Bitcoin
63,602 $

Nagy hőség és kevés csapadék: de milyen lesz az idei bor?

A talaj kiszáradt, hetek óta nem esett elég eső, hó pedig szinte nem is volt télen, ennek ellenére megindultak a szőlőhajtások. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Nem kedvezett a szőlőnek a tavaly nyári hőség és a kevés csapadék, ennek ellenére jó minőségű borok születtek. Az idei időjárás sem volt ideális, ezért aktuális a kérdés: milyen bor lesz idén? 

A szakemberek nem bizakodóak, ugyanis véleményük szerint még kevesebb szőlő lesz, a borászok nagyobb aszályra számíthatnak, mint egy évvel ezelőtt. Betehet az időjárás a jó magyar bornak? Az ATV Híradó riportja ennek járt utána.  Soron kívül Súlyosabb büntetést szabnának ki a kokainos taxisra, aki 2020-ban Halgas Tibor focista halálát okozta

Hetek óta nem esett elegendő mennyiségű eső, havat pedig csak csodával határos módon lehetett idén télen látni, ezért a villányi borvidéken kiszáradt a talaj. A szőlő jól bírja a csapadékot, de később lehetnek nagy problémák a szárazságból. 

Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközség Tanácsának titkára már csak a májusi esőben reménykedik, ugyanis bár a kevés csapadék ellenére sarjadnak a hajtások, de a  víz elengedhetetlen a további fejlődéséhez.

Egerben is dolgoznak a szőlészek, itt is a kiadós csapadék hiánya okozza a legnagyobb problémákat, Árvai Sándor egri borász ugyanakkor azt mondta, a szőlő szívós fajta, sok mindent kibír. 

2021-ben a szekszárdi borvidéken jóval kevesebb csapadék esett, ezért szőlőből sem volt akkora ellátmány, de a napos nyár gyümölcse beérett: kiváló borok készültek. 

Az eddigi előrejelzések szerint 2022 a közelmúlt legaszályosabb éve lehet. 

Egymillió forintot ad egy magyar település, ha valaki odaköltözik

A településen jelenleg 3-5 millió forint közötti áron lehet ingatlant vásárolni, ami miatt a helyi vezetés reméli, hogy az egymillió forintos támogatás vonzó lehet az új lakók számára.