Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,79 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
68,194 $

Lidl: a korlátozás nem volt elég, tiltás mellett döntöttek az árstop miatt

A cég arra jutott, nagykereskedők számára nem ad el három árstopos terméket, hogy ezzel biztosítani tudják a lakosság folyamatos élelmiszerellátását.

...svg content...Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyre többször fordul elő a boltokban, hogy polchiány, átmeneti áruhiány lép fel, mivel több kisboltos, cukrászda és vendéglős kezdte el rohamosan felvásárolni az árstopos termékeket a szupermarketekben és a diszkontokban.

A beszállítók gyorsan emelik az árakat, így a kisboltosok jóval olcsóbban tudják beszerezni az árut a diszkontokban és a nagy láncoknál, ez viszont ahhoz vezetett, hogy a lakosság számára fennakadások jelentkeztek a folyamatos élelmiszerellátás biztosításában. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Erre válaszul több kiskereskedelmi cég mennyiségi korlátozást vezetett be, amely azt jelentette, hogy csak háztartási mennyiségben lehetett felvásárolni árstopos termékeket, ez viszont nem bizonyult elengedőnek ahhoz, hogy megoldódjon a probléma – írta a Portfolio.

Ennek érdekében a Lidl úgy döntött, nagykereskedők számára nem ad el három árstopos terméket, tehát kizárólag a lakossági fogyasztók vásárolhatnak náluk csirkemellet, cukrot és lisztet, ezzel kapcsolatban pedig könnyen lehet, hogy más cégek is követik majd a példát, akár arra az időszakra, amíg tart a hatósági árszabályozás.