Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,86 Ft
Euró
386,02 Ft
Font
449,86 Ft
Bitcoin
65,964 $

„Az ukrajnai konfliktus szégyent hoz az orosz katonákra, akik még mindig viselik az erkölcstelenség és a korrupció lenyomatát”

A brit védelmi miniszter szerint Putyin azt akarja, hogy az orosz nép és a világ „egyszerre essen bámulatba, illetve borzadjon el” a militarizmus emlékművétől.

...svg content...Fotó: Ben Wallace, a brit védelmi miniszter. MTI/Balogh Zoltán
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ben Wallace „erkölcstelenséggel és korrupcióval” vádolta az orosz fegyveres erők vezetőit, majd arra utalt, hogy az ukrajnai konfliktus „szégyent hoz” rájuk. Ennek kapcsán a II. világháborúban harcoló orosz katonákról is szót ejtett, akik a megszálló nácik ellen küzdöttek.

„Úgy vélem, a szenvedést akkoriban ugyanarra használták fel, mint amire most: hogy elfedjék a biztonságban és kényelemben uralkodók alkalmatlanságát, akik a Kreml falai mögött rejtőzködnek” – hangsúlyozta. Soron kívül Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől is

Hozzátette, hogy abban az időszakban „a félelem és talpnyalóság” diktálta, hogyan kell viselkedni, azonban a mai orosz fegyveres erők „még mindig magukon viselik ezt a szovjet lenyomatot, az erkölcstelenség és a korrupció lenyomatát” – derül ki a The Guardian cikkéből.

A délnyugat-londoni Chelsea-ben tartott beszédében Wallace arról is szót ejtett, miszerint az orosz elnök valójában azt akarja, hogy az orosz nép és a világ „egyszerre essen bámulatba, illetve borzadjon el a militarizmus emlékművétől, amelyet Putyin állít fel, ezért az Ukrajnában zajló provokálatlan konfliktus nem tesz mást, mint gyalázza ezeket a katonákat”.