Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Josep Borrell: az EU-nak meg kellene fontolnia, hogy az orosz devizatartalékokat használja fel Ukrajna újjáépítésére

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint az EU-nak fontolóra kellene vennie, hogy az elkobzott orosz vagyonból építse újjá Ukrajnát.

...svg content...Josep Borrell, az unió külügyi és biztonságpolitikai fõképviselõje az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésének a jövõ héten esedékes uniós csúcstalálkozót elõkészítõ vitáján 2020. szeptember 15-én. Borell közölte, hogy az Európai Uniónak szolidárisnak kell lennie Görögországgal és Ciprussal, ugyanakkor folytatnia kell a tárgyalásokat Törökországgal a Földközi-tenger keleti felében végzett török kutatófúrások keltette feszültség és bizonytalanság feloldása érdekében. MTI/AP pool/Francisco Seco
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője a Financial Timesnak adott interjújában úgy fogalmazott, az Eurónapi Uniónak fontolóra kellene vennie, hogy a több milliárd dollár értékű orosz devizatartalékokat használja fel Ukrajna újjáépítésére a háború után – írja a CNN.

Borrell maximálisan támogatná az ötletet, mivel meglátása szerint „ez lenne a logikus lépés”, hiszen a befagyasztott orosz vagyon összege alkalmas lenne arra, hogy a háború után újjáépítsék az ostromlott Ukrajnát. Úgy fogalmazott, „ez a pénz már a zsebünkben van, szóval valaki magyarázza el nekem, hogy miért jó az afgán pénz, és miért nem jó az orosz” – utalva ezzel az USA döntésére az afgán pénzek kapcsán. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az Egyesült Államok ugyanis az afganisztáni kivonulást követően úgy döntött, az afgán központi bank befagyasztott mintegy 7 milliárd dollárra rúgó vagyonát az amerikai humanitárius segélyezésre, valamint a terrorizmus áldozatainak kártalanítására fogják felhasználni, miután a tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban.

Miután Oroszország lerohanta Ukrajnát, a Nyugat mintegy 315 milliárd dollár értékben foglalt le orosz vagyont, ám az EU tisztviselői között jelenleg is vita folyik arról, hogy a szankciók nyomán elkobzott orosz vagyont mire kellene felhasználni, és hogyan lehetne Ukrajna újjáépítésére fordítani, ám még mindig nem született egységes politikai döntés az ügyben.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.