Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,937 $

Pincékben kínozhatnak aktivistákat Herszonban, a Krím-félsziget blokádja miatt állhatnak bosszút

Borzalmas hírek érkeznek az oroszok által megszállt Herszon megyéből, amely előrevetíti, hogy Oroszország mennyire tervezi tiszteletben tartani az emberi jogokat a megszállt területeken.

...svg content...Fotó: EPA/Georgiosz Kefálász
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Tamila Taseva, Ukrajna állandó krími képviselője erősítette meg, hogy Herszon régióban mintegy 500 embert, köztük aktivistákat és a terrorelhárítás embereit, tartanak pincékben és kínoznak folyamatosan az orosz csapatok – idézte az Ukrayinska Pravda.

Taseva információi szerint Herszon területén a Krím-félsziget közigazgatási határai mentén fekvő településeken, mint Novoolekszijivka falvában és Henicsenszk városában, a megszálló orosz csapatoknak listái vannak egyes ukrán személyekről. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A krími ukrán képviselő szerint kifejezetten azokat célozták meg a megszálló csapatok, akik részt vettek a Krím-félsziget 2015-ös civil blokádjában, illetve azokat is, akik a terrorelhárításnál szolgáltak.

Taseva közölte azt is, hogy hasonló folyamat ment végbe annak idején a Krím elcsatolásánál is: előbb az információs területen, majd az aktivisták és az újságírók körében tisztogattak az oroszok, ezt követően kerül sor a „népszavazásra”.

Régóta kongatják a vészharangot az ukrán hatóságok, hogy Herszon megye is Donyeck és Luhanszk sorsára juthat, és „Népköztársaságot” formálhatnak belőle, amelyet később az Orosz Föderációhoz csatolnak.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.