Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Zelenszkij nagyon aggódik, és megvan rá az oka

Volodimir Zelenszkij azon dolgozik, hogy a katonákat is sikerüljön kimenteni a mariupoli Azovsztal acélműből.

...svg content...A Planet Labs PBC amerikai vállalat által közreadott, 2022. május 4-én készült mûholdkép a mariupoli Azovsztal acélmû orosz támadásokban megrongálódott épületeirõl. MTI/AP/Planet Labs PBC
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Zelenszkij legutóbbi videóüzenetében beszélt arról, hogy befolyásos államokkal együtt azon dolgozik, hogy sikerüljön kimenekíteni a Mariupol utolsó bástyájának tekinthető Azovsztal acélműből a civileket és a katonákat – idézte az Ukrayinska Pravda.

„Diplomáciai opciókon dolgozunk, hogy kimentsük az Azovsztalban maradó katonákat. Befolyásos közvetítők is érintettek. Befolyásos államok” Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Zelenszkij megjegyezte, hogy az ukrán tárgyalócsapatnak sikerült több mint 40 civilt sikerült kimenekítenie az elmúlt nap folyamán és további civilek kimenekítésén dolgoznak – ehhez azonban kell az oroszok részéről a tűzszünet.

Irjina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök-helyettese elmondta, május 6-án, vagyis pénteken 50 nőt, gyermeket és időset sikerült kimenekíteniük a hatalmas létesítménnyel rendelkező acélműből, ezzel pedig több százra nőtt az evakuált civilek száma.

Verescsuk ugyanakkor jelezte, hogy a katonák evakuálása egyelőre lehetetlennek bizonyult, köztük a sebesült katonáké is. Zelenszkij ennek kapcsán figyelmeztetett: ha az oroszok civileket és katonákat gyilkolnak le az Azovsztalban, nem fog folytatódni tovább a tárgyalás a két ország között.

Nem sokkal Zelenszkij üzenete után sikeresen kimenekítették a gyerekeket, az időseket és a nőket, de a katonák még mindig odalent vannak. Ez pedig súlyos problémát jelent, rengeteg emberről van szó.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.