Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,77 Ft
Euró
397,29 Ft
Font
477,22 Ft
Bitcoin
63,441 $

Orosz külügyminisztérium: Oroszország nyitott a külföldi médiával való kapcsolattartásra

Egy magas rangú orosz külügyi tisztviselő közölte, az ország nyitott arra, hogy külföldi médiumokkal is tartsa a kapcsolatot.

...svg content...Látogatók fényképezik az orosz páncélozott harci jármûveket a gyõzelem napi díszszemle próbáján Moszkvában 2022. április 28-án. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Alekszej Zajcev, az orosz külügyminisztérium helyettes szóvivője közölte, Oroszország nyitott arra, hogy felvegye a kapcsolatot a külföldi médiumokkal is, majd példaként felhozta, hogy az elmúlt héten az orosz külügyminiszter egy arab és egy olasz lapnak is adott interjút – idézte a TASS orosz állami hírügynökség.

Zajcev közölte, „természetesen azt látjuk, hogy egyes országok figyelmen kívül hagyják az elfogulatlan újságírás elveit”, mely szerinte „azon országok polgárait érintik, melyeknek nincs hozzáférésük az alternatív látásmódhoz” – habár arról nem tett említést, hogy Oroszországban olyan cenzúrát rendelt el Putyin, melyben tilos háborúnak hívni a háborút, mely a Kreml szerint még mindig egy „különleges katonai művelet”. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Az orosz külügyminisztérium helyettes szóvivője ezt követően közölte, hogy Oroszország „nyitott mindenki felé”, hozzátéve, hogy már láttak olyan „őszinte hozzáállást”, mely szimpatikus volt számukra, ám „mindig vannak olyan szempontok”, melyeket „nem néznek jó szemmel”.

Zajcev példaként említette a spanyol ABC lappal nemrégiben történt incidenst, melyben a lap interjút szeretett volna készíteni Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivővel, melyhez el is küldték a kérdéseket az orosz külügynek, ám amikor az orosz fél visszaküldte a válaszokat, a spanyol lap elállt az interjú közzétételétől. Érdekesség: az ABC azt követően állt el az interjú közzétételétől, hogy az orosz külügyminisztérium minden tényt mellőzve, kizárólag az eddig is hangoztatott orosz propaganda mentén fogalmazta meg válaszait, érdemleges információk megosztása nélkül.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.