Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Reuters: Putyin május 9-én „világvége” jellegű figyelmeztetést küld a Nyugatnak

A Reuters értesülései szerint Putyin a győzelem napján fog „világvége” jellegű figyelmeztetést küldeni a Nyugatnak.

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters azt írja, Putyin május 9-én, vagyis az orosz győzelem napján fog „világvége” jellegű figyelmeztetést küldeni a Nyugatnak, a Szovjetuniónak a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelmének 77. évfordulója alkalmából tartott ünnepségek során.

A győzelem napja, vagyis május 9. jövő hétfőre esik, az ünnepségek során pedig az orosz elnök is a szokásos módon elmondja beszédét a felvonuláson, mely a hagyományokhoz hűen a moszkvai Vörös téren lesz megtartva, ahol katonák, tankok, rakéták, és interkontinentális ballisztikus rakéták is fel lesznek vonultatva. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a moszkvai Boldog Vazul-székesegyház felett szuperszonikus vadászgépek és Tu-160-as stratégiai bombázók repülnek majd. Habár 2010 óta nem használták, kissé riasztó, hogy az Ilyushin Il-80, vagyis a „Végítélet” orosz parancsnoki és irányító repülőgép is felszáll majd – ez a bizonyos repülő még a szovjet korszakból származik, de annál szívósabb: atomháború idején is lehetne irányítani Oroszországot a repülőről.

Putyin a háború kezdete óta már több alkalommal is a Szovjetunió nácik elleni harcához hasonlította az általa indított háborút Ukrajna ellen, úgy próbálva beállítani azt, mintha Putyin csak az orosz ajkúakat óvná a náciktól. Habár Putyin folyamatosan valamire hivatkozva próbálja legitimálni háborúját, a „nácimentesítés” része ott bukott el a Nyugat szemében, hogy az ukrán elnök egyébként zsidó.

Nyugati tisztviselők attól tartanak, hogy Putyin a győzelem napját fogja felhasználni arra, hogy egy még ennél is komolyabb katonai fellépést jelentsen be, de az sem elképzelhetetlen, hogy egyenesen hadüzenetet küld majd május 9-én. Habár a Kreml kategorikusan tagadta, hogy bármi ilyesmit terveznének, sőt, „képtelenségnek” minősítették a nyugati aggodalmakat, érdemes emlékezni arra is, hogy a Kreml a háború előtt hónapokig azt állította, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, még közvetlenül február 24-e előtt is.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.