Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,55 Ft
Euró
397,06 Ft
Font
475,76 Ft
Bitcoin
64,421 $

Putyin: Kijev utasítsa megadásra az ukrán erőket az acélműnél

Putyin közölte, hogy Kijevnek arra kellene utasítania Mariupol utolsó védőit, hogy adják meg magukat – ám ezt nem az ukrán féllel közölte, hanem az izraeli elnökkel.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin csütörtökön telefonbeszélgetést folytatott Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel, melynek során a Sky News értesülései szerint nemes egyszerűséggel kijelentette: Kijevnek meg kellene parancsolnia az ukrán erőknek az Azovsztalban, hogy tegyék le a fegyvert.

Putyin szerint az lesz a legegyszerűbb, ha nem küzdenek tovább és megadják magukat, szerinte pedig ehhez az is kellene, hogy Zelenszkij kiadja a parancsot a fegyverletételre. Becslések szerint jelenleg mintegy 2000 ukrán katona lehet az acélműben, ám többségük nagy valószínűséggel megsérült és nem is tudják őket szakszerűen ellátni. Soron kívül Karácsony Gergely: „Magyar Péter politikai fantáziája határtalan”

Habár az orosz vezető most is azt hangoztatta izraeli hivatali kollégájának, hogy „Oroszország kész biztonságos evakuációt folyosót biztosítani a civileknek”, a legfrissebb jelentések és fotók arról árulkodnak, hogy az oroszok ígéreteik ellenére is heves ostrom alatt tarják az acélművet.

A legfrissebb jelentések és értesülések szerint jelenleg még mintegy 200 civil tartózkodhat az ukrán katonákon kívül az Azovsztal acélműben, a hétvégi evakuáció folyamán pedig sajnos csak alig 100 ember hagyhatta el a mariupoli acélművet.

Karácsony Gergely szerint Magyar Péter nem tudná őt legyőzni Budapesten

A főpolgármester biztos benne, hogy Magyar Péter nem nyerhetne Budapesten főpolgármesterként, és ezzel együtt nem is lát nála ilyen ambíciója.