Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Üzenet Fehéroroszországtól: „elfogadhatatlan a nukleáris fegyverek használata”

A fehérorosz elnök úgy gondolja, hogy Vlagyimir Putyin nem akar globális összecsapást a NATO-val.

...svg content...Minszk, 2022. május 5. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök interjút ad az AP amerikai hírügynökség újságírójának az államfõi rezidencián, a Függetlenség Palotájában Minszkben 2022. május 5-én. MTI/AP/Markus Schreiber
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

„Teljes mértékben úgy gondolom, hogy a nukleáris fegyverek használata elfogadhatatlan, azért is, mert <Ukrajna> közel van hozzánk. Nem éppen itt, de nem is az óceánon túl, mint az Egyesült Államok” – idézte Lukasenka AP-nek adott interjúját a TASZSZ.

Hogy Oroszország képes-e nukleáris fegyvereket bevetni, arra leginkább az orosz vezetés tudna válaszolni” – folytatta, mindenesetre Lukasenko szerint jelenleg nem fenyeget a veszély, hogy Putyin összecsapna a NATO-val. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Az elnök azt is elmondta, hogy országa egyértelműen azt szeretné, ha Ukrajna és Oroszország között megszűnne a konfliktus, arról pedig ismét biztosította a közvéleményt, hogy Fehéroroszország senkit nem fog fenyegetni, és semmiféle háborús lépést nem támogat.

„Nem fenyegetünk és nem is fogunk fenyegetni senkit. Sőt, nem is tudunk fenyegetni senkit – jól tudjuk, hogy kivel állunk szemben. A nyugat megnyugodhat, mi nem vagyunk háborús uszítók” – folytatta.

Fehéroroszország ugyanakkor május 4-én megkezdte hadserege készültségének ellenőrzését, a védelmi minisztérium ezt azzal magyarázta, hogy „fontos a személyi állomány felkészültségének és a kritikus helyzetekre való azonnali reagálási képességének biztosítása”.

Álláspontjuk szerint ez a leghatékonyabb módszer a csapataik kiképzésére, azonban ez nem jelent fenyegetést sem a szomszédos országokra, sem pedig az európai közösségre.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .