Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,66 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
475,96 Ft
Bitcoin
64,320 $

Brit hírszerzés: Oroszország továbbra is civil infrastruktúrát céloz

A kulcsfontosságú városok folyamatos bombázása arra utal, hogy az oroszok teljes mértékben ellenőrzésük alá akarják vonni Ukrajna Fekete-tenger partján fekvő területeit.

...svg content...Fotó: Füst száll a magasba a mariupoli Azovsztal acélmû területén egy orosz támadás során 2022. május 4-én. Az Azovsztal az utolsó olyan terület az Azovi-tenger partján fekvõ kikötõvárosban, amelyet az orosz erõknek még nem sikerült elfoglalniuk, oda vették be magukat a várost védõ ukrán katonák, és több száz civil is ott talált menedéket. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma azt közölte, a legfrissebb hírszerzési információk szerint Oroszország továbbra sem kíméli a polgári célpontokat; ez azt jelenti, lakóingatlanokat, iskolákat, kórházakat és közlekedési csomópontokat érnek támadások.

A minisztérium szerint ez annak a jele, hogy Oroszország „hajlandó civil infrastruktúrát célozni, hogy gyengítse az ukránok elszántságát” – olvasható a Sky News cikkében. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter oda fog jutni, ahová Jakab Péter

Hozzátette, az olyan kulcsfontosságú városok folyamatos támadása, mint Odessza, Herszon és Mariupol, rávilágít arra, hogy az orosz fél teljes mértékben ellenőrzése alá akarja vonni a Fekete-tenger partján fekvő területeket, ami lehetővé tenne Ukrajna tengeri kommunikációs vonalainak ellenőrzését, negatívan befolyásolva az ország gazdaságát.

Moszkva szerint az Azovsztal acélgyár az utolsó létesítmény Mariupolban, amelyet még nem sikerült elfoglalniuk. Az ENSZ és a Nemzetközi Vöröskereszt által végrehajtott sikeres mentőakció ellenére még mint 200 civil tartózkodhat a létesítményben, akiket informátorok szerint az Azov alakulat erőszakkal tart vissza.

Magyar Péter zsarolással vádolja Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazudik

Nemcsak hazugságokkal vádolja Magyar Péter Karácsony Gergelyt, hanem többek között zsarolással is.