Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,78 Ft
Euró
390,31 Ft
Font
456,30 Ft
Bitcoin
61,327 $

Rodrygo csodát tett a City ellen: „Isten rám nézett, és azt mondta: ez a te napod“

A Real Madrid hosszabbítás után győzte le a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában, ezzel bejutott a döntőbe. 

Fotó: EPA/Ballesteros
Sport

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az első mérkőzésen 4-3-ra nyertek az angolok, majd Madridba utazott Pep Guardiola a csapatával, hogy kiharcolja a Bajnokok Ligájában a döntőbe jutást. Végül hosszabbítás után a Real Madrid tudott diadalmaskodni. 

Az első félidőben óvatosabbak voltak a csapatok, mindkét edző felhívta a figyelmet a védekezésre, gólok is csak a második játékrészben születtek. A vezetést a City szerezte meg Mahrez góljával a 73. percben, erre válaszolt Rodrygo először a 90. majd 90+1. percben.  Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Hosszabbítás következett, amely végül a spanyoloknak jött jól, Benzema büntetőjével biztosították be a helyüket a döntőben, amelyben a Liverpoollal fognak találkozni május 28-án Párizsban. 

Ancelotti úgy véli, hogy „a klub történelme az, amely segít minket tovább küzdeni akkor is, amikor minden veszni látszik“. „Nem mondhatnám, hogy hozzászoktunk ehhez, de amit ma láthattak, megtörtént a Chelsea és a PSG ellen is“, mondta. 

A mérkőzésnek majdnem vége volt már, de mozgósítani tudtuk az utolsó energiatartalékainkat. Jó meccset játszottunk egy erős rivális ellen. Egyenlítettünk, így a hosszabbításban pszichológiai fölényben voltunk. Nem ment egyszerűen, mert a City irányította a játékot, de megragadva az utolsó esélyünket képesek voltunk hosszabbításra menteni a csatát“ – hangsúlyozta az edző. 

Boldog vagyok, hogy bejutottunk a párizsi döntőbe, amelyen egy újabb nagyszerű ellenfél vár ránk. De már hozzászoktunk ehhez. Fantasztikus mérkőzés lesz“ – idézi az olaszt a Nemzeti Sport

A mérkőzés sztárja egyértelműen a két gólt jegyző Rodrygo, akit Casemiro „egészen különlegesnek“ nevezett. Hozzátette a csapatra utalva: „ A kulcskifejezés, hogy nem adjuk fel. Elmegyünk a végsőkig“. 

Nem tudom megmagyarázni. Nem találok szavakat arra, ami történt. Isten rám nézett, és azt mondta: ez a te napod” – mondta Rodrygo. 

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.