Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,40 Ft
Euró
396,80 Ft
Font
475,56 Ft
Bitcoin
64,455 $

Valóban „kerülőúton” szerezné be az orosz olajat az EU?

Az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának alelnöke őrültségnek tartja az embargót.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Vlagyimir Dzsabarov a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva meglehetősen dacos szavakkal reagált a tervezett Európai Uniós olajembargó hírére – számolt be róla a Sky News.

„Azt mondják, hogy nem fognak többet tőlünk olajat vásárolni. Nos, akkor ne tegyék, mi nem erőltetjük. De úgyis szükségük lesz rá, és meg is veszik majd az orosz olajat, csak egy harmadik ország közreműködésével” – mondta Dzsabarov. Soron kívül Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Real Madrid, hiányzott Mbappé

A tisztviselő még azt is hozzátette, hogy így valószínűleg jóval drágábban fognak majd hozzájutni az orosz olajhoz. Dzsabarov szerint pedig az európai vezetők „egy kissé megőrültek”.

Az Európai Unió olajembargója a háború miatti hatodik szankciócsomag egyik legfontosabb pontja, és bár a tagállamok többsége támogatja az orosz olajimport leállítását, Szlovákia és Csehország a türelmi idő meghosszabbítását kérte, Magyarország pedig megvétózza a tervezetet.

Nem látunk terveket, garanciákat arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi javaslatok alapján hogyan lehetne lebonyolítani az átmenetet, és hogyan lehetne garantálni Magyarország energiabiztonságát” – nyilatkozta korábban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.