Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,44 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
64,714 $

Madártávlatból a mariupoli acélgyár bombázása, kegyetlen felvételek (videó)

Eddig nem látott drónfelvételek láttak napvilágot arról, hogyan is bombázzák az orosz erők Mariupol acélgyárát, melynek bunkereiben még mindig sok civil tartózkodik.

...svg content...Fotó: A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel orosz támadásokban súlyosan megrongálódott lakóépületekről a dél-ukrajnai Mariupolban 2022. április 29-én. MTI/AP/Maxar Technologies
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Jelenleg is zajlanak a támadások az acélgyár ellen, ami hosszú hetek óta az ellenállás szimbólumává vált, és nemcsak a városban, hanem egész Ukrajnában. Rengeteg ukrán katona ásta be magát, köztük zsoldosokkal, és onnan igyekeznek visszaverni a támadásokat.

Különösen aggasztó volt, hogy eleinte mintegy 1000 civil volt odalent, akiknek a többsége már elhagyta a területet. Legutóbb is sikeresen kimenekítettek pár tucat embert, de körülbelül 30 gyermek még mindig odalent várja a segítséget. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Az orosz erők tagadják, hogy ostromolnák az erődöt, mert Vlagyimir Putyin megtiltotta ezt, ugyanakkor a bombázások nem maradnak el. Oroszország azt állítja, hogy Ukrajna megszegte a tűzszünetet, amikor elfoglalták az új és régi állásaikat az acélgyárnál, így tüzet nyitottak rájuk.

Az alább látható felvételen is jól látszik, ahogyan a bombák becsapódnak a gyár területére, miközben odalent sokan várnak arra, hogy végre felszínre jöhessenek. Hetek óta még csak napfényt sem láthattak, kifogyóban van az élelmiszer, a víz, és többeknek orvosi ellátásra lehet szüksége.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.