Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Putyin újabb megtorló szankciói a Nyugat ellen

Az orosz vezető ismételten megtorló intézkedésekről számolt be a Nyugattal szemben, ezúttal gazdasági szankciókról írt alá rendeletet.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik pool/Vlagyimir Asztapkovics
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kreml kedden közölte, Vlagyimir Putyin aláírta a Nyugattal szembeni megtorló gazdasági szankciókról szóló rendeletet, indoklásuk szerint pedig erre azért volt szükség, mert „egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan módon cselekednek”.

Habár a rendeletet bejelentette Oroszország, a Reuters szerint a Kreml nem kívánta részletezni, hogy pontosan mely személyeket, vagy szervezeteket érintik Putyin legújabb gazdasági megtorló szankciói.

A rendeletből eddig annyi derült ki, hogy Oroszország megtiltja az orosz termékek, valamint az orosz nyersanyagok exportját az érintett személyek, valamint szervezetek számára, habár nem tudni, hogy pontosan kik az érintettek.

A Putyin által aláírt rendelet továbbá megtiltja az orosz megtorló szankciók által sújtott külföldi személyekkel és vállalatokkal való tranzakciókat, ezzel együtt pedig lehetőséget biztosít az orosz partnereknek arra, hogy ne teljesítsék az érintett személyekkel, illetve szervezetekkel szembeni kötelezettségeiket.

A dokumentum tartalma szerint Oroszországnak mostantól van 10 napja arra, hogy összeállítsa azt a listát, melyen a gazdasági szankciókkal sújtott személyek és szervezetek szerepelnek, a rendelet pedig azt is lehetővé teszi, hogy „további kritériumokat határozzanak meg” olyan ügyek kapcsán, melyekre vonatkozhatnak a szankciók.