Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,27 Ft
Euró
396,58 Ft
Font
475,48 Ft
Bitcoin
64,873 $

Lavrov: Oroszország azon dolgozik, hogy megakadályozza a nukleáris háborút

Az orosz külügyminiszter szerint a nyugati média félremagyarázza az orosz fenyegetéseket. 

...svg content...Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV / POOL
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Szergej Lavrov úgy véli, hogy Nyugaton félreértik a szavaikat, elsősorban a média hatására, ugyanis ők azon dolgoznak, hogy ne alakulhasson ki atomháború – írja a The Guardian.

„A nyugati média félremagyarázza az orosz fenyegetéseket. Oroszország soha nem szakította meg az olyan megállapodások elérésére irányuló erőfeszítéseket, amelyek garantálják, hogy soha nem alakul ki nukleáris háború“ – jelentette ki.  Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Korábban Oroszország többször kijelentette, hogy nem vetnek be nukleáris fegyvereket, azokat kizárólag védelmi célból élesítették, és csak akkor kerülhetne sor a használatukra, hogy támadás éri az Orosz Föderációt. 

Lavrov korábban kijelentette, hogy véleményük szerint a NATO nem érdekelt abban, hogy a konfliktust minél előbb befejezzék, ehelyett fegyverekkel pumpálták fel az ukránokat, a kijevi rezsimet, akiket közben kiképeztek.

„A NATO-országok valójában mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az Ukrajnával folytatott tárgyalás alapú tűzszünetet“ – mondta Lavrov, aki szerint mindezt egy invázió elleni harc ürügyén teszik. 

Hozzátette, hogy noha az ő meglátásuk az, hogy az USA és az EU az utolsó ukránig harcolni akar Oroszország ellen, miközben teljesen közömbös számukra Ukrajna helyzete a nemzetközi politikában.

„Ha az USA és a NATO valóban érdekelt abban, hogy megoldás szülessen az ukrán válságra, akkor először meg kell változtatniuk a nézetüket, és be kell fejezniük a fegyver- és lőszerszállításokat Kijev részére“ – emelte ki. 

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.