Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,897 $

A gázexport és a kitermelés is jelentősen visszaesett Oroszországban

A Kínába irányuló gázszállítások viszont 60%-kal nőttek.

...svg content...Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Gazprom az előzetes adatok szerint 4 hónap alatt csaknem 2,5%-kal, 175,4 milliárd köbméterre mérsékelte gázkitermelését az előző év azonos időszakához képest, átlagos napi exportja pedig csak áprilisban 21,6%-kal csökkent márciushoz viszonyítva – közölte a vállalat.

Az év eleje óta a nem FÁK-országokba irányuló gázexport 26,9%-kal, azaz 18,4 milliárd köbméterrel, 50,1 milliárd köbméterre csökkent, Kína felé azonban jelentősen növelték a gázszállítást. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

„A Power of Siberia gázvezetéken keresztül a Kínába irányuló gázexport mostanra mintegy 60%-kal haladta meg a tavalyi mennyiséget a Gazprom és a CNPC közötti hosszú távú szerződésnek köszönhetően” – írta jelentésében a Gazprom.

A Gazprom a Gas Infrastructure Europe adataira hivatkozva megjegyezte, hogy április 29-ig 6,9 milliárd köbméterrel töltötték fel az európai UGS-létesítmények gáztartalékait.

Ahhoz azonban, hogy elérjék a 90%-os kapacitási szintet, az uniós országoknak további 56 milliárd köbméter gázt kell kapniuk – emlékeztetett az orosz TASZSZ hírügynökség.

A Gazprom európai szállításai azonban meglehetősen bizonytalanok, a héten Lengyelország és Bulgária felé is leállították az exportot, ugyanis a két ország nem volt hajlandó rubelben fizetni az oroszoknak.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.