Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Már sohasem ismerheti meg fiait az ukrán határőr, akivel egy mesterlövész végzett

A házaspár évekig küzdött a gyermekáldásért, a család boldogságát azonban beárnyékolja a mérhetetlen gyász.

...svg content...Fotó: heather_lee_wilson / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az Ukrajnában dúló háború tragikus sorsokat ír, családok életét teszi tönkre, mint ahogyan az Bogdan Nazarenko őrmesterrel és feleségével, Viktoriával történt. A pár nyolc éven át küzdött a gyermekáldásért, míg végre Viktoria teherbe esett, de az apa már nem tér többé haza, hogy karjába vegye újszülött fiait.

A 35 éves határőrt egy orosz mesterlövész ölte meg március 14-én, miközben szolgálatot teljesített az északi csernyihivi régióban. A család és barátok megpróbálták megóvni Viktóriát a rossz hírtől, mert aggódtak, milyen hatással lehet a szülés előtt álló nőre.

Majdnem három hétig sikerült titokban tartani az igazságot, így Viktoria csak április 3-án tudta meg, hogy férje elesett, amikor már el is temették. 35 hetes terhes volt ekkor. Az összehúzódások még aznap este megkezdődtek, másnap, április 4-én pedig életet adott ikerfiainak.

Először Matviy született meg 2,8 kilogrammal, aztán Zakhariy 2,6 kilogrammal. Viktoria pénteken adott interjút a Sky Newsnak, miközben majdnem négyhetes gyermekei az ágya melletti kiságyban aludtak.

„Csak ennyi maradt tőle – a gyermekeim és az emlékeim, amelyek soha nem fognak halványodni”

– mondta a fiatal özvegy könnyekkel az arcán.

A család egyelőre Bogdan szüleinél él egy kis lakásban Ukrajna északi részén, egy Nyizsin nevű városban. Viktoria édesanyja és apósa mindent megtesz, hogy segítse az édesanyát és apa nélkül maradt gyermekeit.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.