18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Mariupol lakóit a háború és az éhínség mellett már a betegségek is fenyegetik

Borzalmas körülmények uralkodnak a lerombolt városban.

...svg content...Mariupol, 2022. április 30. Helyi lakosok ivóvízzel töltik megtöltik palackjukat az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság katasztrófavédelmi minisztériuma által osztott ivóvízbõl a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. április 29-én. A katonai jármûvön (hátul) az Ukrajna elleni háborúban az orosz hadsereg szimbólumává vált Z betû. MTI/AP
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Hónapok óta tartó ostrom, élelmiszer- és vízhiány, a jelentések szerint középkori viszonyok. A korábbi 460 ezer lakosból még mindig csaknem százezren kénytelenek elszenvedni a háború szörnyű követkeményeit.

„Kolera, vérhas és e. coli: Mariupol mintegy százezer lakosa halálos veszélyben van nemcsak a bombázások, hanem az elviselhetetlen életkörülmények miatt is” – olvasható az ukrán parlament hivatalos Twitter-fiókjának bejegyzésében.

Korábban a fűtésszolgáltatás leállása miatt a hideg volt az egyik legnagyobb probléma, a melegedő idő azonban új veszélyeket hozhat: „A hőmérséklet Mariupolban már elérte a 20 fokot. A városban hamarosan erőteljes és halálos járványok törhetnek ki a központi vízellátás és higiénia hiánya, valamint a romok alatt bomló több ezer holttest miatt.”

A posztban hozzáteszik, hogy a megszállók nem tudják ellátni a lakosságot élelemmel, vízzel és gyógyszerekkel, ráadásul a kimenekítési kísérleteket is megakadályozzák – számolt be róla a CNN.

„Azonnali és teljes evakuálásra van szükség. Máskülönben az emberek meghalnak” – írják a baljóslatú bejegyzésben.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.