Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Minimálisra csökkentené az atomháború kockázatát Oroszország

Az orosz külügyminiszter ugyanakkor épp a napokban nyilatkozta, hogy a nukleáris háború kockázata nem alábecsülendő.

...svg content...Fotó: Pixabay
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szergej Lavrov kollégája azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket, Vlagyimir Jermakov szerint ugyanis minden atomhatalomnak kötelessége ragaszkodni a nukleáris háború elkerülését célzó közös nyilatkozathoz.

Jermakov külügyi feladatai közé tartozik a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása, és egészen pontosan arra a januárban aláírt nyilatkozatra célzott, melyben Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Franciaország – melyek az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai – kijelentették, hogy mindenképpen el kell kerülni az atomfegyverek további terjedését és egy esetleges nukleáris háborút. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

„A nukleáris háború kockázatát – amelyet soha nem szabad kirobbantani – a lehető legkisebbre kell csökkenteni, különösen az atomhatalmak közötti fegyveres konfliktusok megelőzésével. Oroszország egyértelműen követi ezt a felfogást” – idézte Jermakov szavait az orosz TASZSZ hírügynökség.

Bár Lavrov hétfőn kijelentette, hogy ez egy igen komoly kockázati tényező, az Egyesült Államok jelentései szerint Oroszország továbbra sem törekszik atomfegyverek bevetésére – írta meg a The Guardian.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.