Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Több mint 1,5 milliárd euró értékben kapott katonai segítséget Ukrajna Lengyelországtól

Szlovákia mint Ukrajnával partner ország, több fegyvert is szállított, többek között S-300-as légvédelmi rendszert és harckocsikat. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ukrán légierő parancsnoksága a Facebookon közölte, hogy megérkezett az az S-300-as légvédelmi rendszer a szlovákoktól, amelyet már Ukrajna déli részén hadrendbe is állítottak. 

Az ukrajnai hadseregre hivatkozva egy forrás közölte, hogy „a partneri országtól kapott S-300-as rendszer jelentősen megnövelte Ukrajna déli részének légvédelmét, effektíven ellátja feladatát az orosz megszállók legtöbb fegyvere ellen“ – írja a parameter.sk Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A lengyel közszolgálati rádió szerint a lengyelek is küldtek szállítmányt, Ukrajna több mint kétszáz T-72-es harckocsit és néhány tucat gyalogsági harcjárművet kapott Lengyelországtól. 

Wojciech Skurkiewicz lengyel védelmiminiszter-helyettes elmondta, hogy Lengyelországnak csaknem négyszáz T-72-es harckocsija van, ezek egy részét 2019-ben korszerűsítették, azonban az ukránok többnyire nem a modernizált harckocsikat kapták. 

A tisztviselő kiemelte, hogy Varsó már szállított Ukrajnának egyebek mellett 2SZ1 Gvozgyika típusú önjáró tarackokat, Grad rakéta-sorozatvetőket és levegő-levegő rakétákat MiG-29-es és Szu-27-es repülőgépeket is. 

Emellett hozzátette, hogy mindeddig több mint 1,5 milliárd euró értékben nyújtott Lengyelország katonai segítséget Ukrajna számára. 

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.