Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,821 $

Először lőttek ki tengeralattjáróról cirkálórakétát az oroszok Ukrajna ellen

Ismét szintet lépett az orosz hadászat az Ukrajna elleni háború keretében, elővette ugyanis a Kreml a tengeralattjáróit.

...svg content...Fotó: EPA/Erdem Sahin
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Sky News beszámolója szerint egy Fekete-tengeren állomásozó dízel-tengeralattjáróról lőttek ki Kalibr cirkálórakétát ukrán katonai célpontokra.

Az orosz védelmi minisztérium még egy felvételt is megosztott, amelyen látszik, ahogy egy csokornyi rakéta egyszer csak felbukkan a tengerből és útjának indul a levegőben. Soron kívül Gyász: elhunyt Karsai Dániel

Oroszország állítása szerint sikerült is ezekkel katonai célpontokat eltalálniuk, de ezt független forrásból nem lehetett megerősíteni.

Ez a hír azért is jelentős, mert a háború kitörése óta először vetett be Oroszország tengeralattjáróról indítható cirkálórakétákat.

A közelmúltban Oroszország komoly érzelmi veszteséget szenvedett a Fekete-tengeren, ugyanis az ukránok elsüllyesztették a Moszkva hadihajót.

Az oroszok állítása szerint tűzeset következtében süllyedt el, viszont csapást mértek arra az ukrán fegyvergyárra, ahol fejleszthették azt a rakétát, amivel a Moszkvát kilőtték.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.