Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,774 $

Több ezer brit katonát küldenek Európa keleti régiójába

Mintegy 8000 brit katonát vezényelnek Európa keleti régiójába, hogy részt vegyenek egy hadgyakorlaton az oroszok agressziója miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Folytatódnak a harcok Ukrajna különböző pontjain, csütörtök este Kijevet is támadása érte, melynek legkevesebb egy halottja van. Nem sokkal a támadások után videók is megjelentek az interneten, tisztán látni lehet, ahogyan a két rakéta becsapódik, és hatalmas károkat okoznak.

Mindeközben a britek 8000 katonát küldenek Kelet-Európába, hogy részt vegyenek egy fontos hadgyakorlaton az oroszok agressziója miatt. A katonák mellett több tucat harckocsit és több mint 100 páncélozott járművet is küldenek a helyszínekre a nyár folyamán. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A fegyveres erőkhöz több tízezer katona csatlakozik a NATO és a szövetségesek részérők, köztük Dániával, Izlanddal és Norvégiával. A brit védelmi minisztérium szerint ezen gyakorlatok javítani fogják a brit és a finn csapatok együttműködési képességeit, elrettentve ezzel az orosz agressziót Skandináviában és a balti államokban – írja a Sky News.

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint Európa biztonsága soha nem volt még ilyen fontos, mint most. A hidegháború óta ez az egyik legnagyobb bevetés, melynek során az országok szolidaritásukat fejezik ki, és egyúttal prezentálják erejüket.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.