Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,20 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
448,58 Ft
Bitcoin
61,596 $

Oroszország közel 600 kanadai állampolgárt tiltott ki, köztük a kanadai miniszterelnököt és a külügyminisztert

Oroszország legújabb szankciói a kanadai állampolgárokra vonatkoznak, a közel 600 főt tartalmazó listára pedig felkerült a kormányfő és a külügyminiszter is.

Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Közzétett az orosz külügyminisztérium csütörtökön egy csaknem hatszáz kanadai állampolgár – köztük a miniszterelnök és a külügyminiszter – nevét tartalmazó a listát, akiknek megtorló intézkedésként, megtiltották az Oroszországba való belépést.

A listán 592 politikus, kormánytisztviselő és mások szerepelnek, köztük Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Mélanie Joly külügyminiszter is. A moszkvai diplomáciai tárca hangsúlyozta, hogy az orosz fél „a szankciókat kényszerből és kizárólag Kanada vezetésének ellenséges cselekedeteire válaszul vezeti be”. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Az MTI által szemlézett közlemény szerint Oroszország kölcsönös tiszteleten alapuló, jószomszédi kapcsolatokra törekszik a kanadai néppel, és felszólítja az ottawai hatóságokat, hogy hagyjanak fel a ruszofób irányvonallal, amely „megfosztja az országot külpolitikai függetlenségétől, és nem szolgálja nemzeti érdekeit”.

Moszkva korábban, a viszonosság alapján, több száz amerikai és brit politikussal, közéleti személyiséggel és újságíróval szemben léptetett életbe hasonló intézkedést, beleértve ezen országok csúcsvezetését is.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.