Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,821 $

A háború kezdete óta 1150 civil holttestét találták meg a kijevi régióban

Andrij Nebijton közölte, az áldozatok nagyrészt a bucsai régióból származnak, ahol eddig a legtöbb holttestet találták meg.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A kijevi regionális rendőrfőnök nemrégiben arról számolt be, miszerint a tisztogatási műveletek és a nyomozócsoportok munkájának eredményeként 1150 civil állampolgár holttestét találták meg az invázió kezdete óta, amelyeket átvizsgáltak, majd átadtak az orvosszakértőknek.

A hivatalos YouTube-csatornájára feltöltött videóban hangsúlyozta, hogy az ártatlanok civilek voltak, nem katonák, akiknek semmi közük sem volt a Területi Védelmi Erőkhöz vagy más katonai egységekhez – derül ki a CNN cikkéből. Soron kívül Gyász: elhunyt Karsai Dániel

Az áldozatok nagyrészt a bucsai régióból származnak, ahol eddig a legtöbb holttestet találták meg, majd hozzátette, 50-70 százalékban lőfegyver okozta sérülések következtében haltak meg, miután automata fegyverekkel támadtak rájuk.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij Oroszországot tette felelőssé a gyilkosságokért, egyben felszólította Moszkvát, hogy vessen véget ezen atrocitásoknak, ne kövessenek el több háborús bűncselekményt, ám a Kreml tagadta, hogy köze lenne a tömeggyilkosságokhoz.

Ennek kapcsán a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze, Karim Khan kijelentette, joggal feltételezhető, hogy az ICC joghatósága alá tartozó bűncselekményeket követtek el Bucsában és Borogyankában.

Az ukrán főügyész, Irina Venediktova azt mondta, több olyan orosz katonát sikerült beazonosítaniuk, akik részt vettek a bucsai emberi jogi visszaélésekben, 10 katonáról pedig megállapították, hogy a város megszállásának idején „felelősek azon tettekért, amelyek során civileket kínoztak meg”.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.