Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Elon Musk formában: most a Coca-Colát venné meg, hogy visszategye a kokaint a receptbe

Azt követően, hogy 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, Elon Musk humoros kedvében volt és a világ egyik legikonikusabb brandjének felvásárlásával szórakozott.

Fotó: EPA/Alexander Becher
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Talán nem mindenki tudja, de a Coca-Cola eredeti, 1886-os receptjében még valóban szerepelt az a vegyület, amelyet ma kokainként ismerünk – innen is jött a márka elnevezésében a „Coca” rész. Kezdetben nem is üdítőként, hanem orvosságként szolgálták fel, például fejfájására.

Természetesen ez az idők során kikerült, miután kiderült, hogy a kokain egy stimuláns és fokozatosan alakították át a receptet azzá, amelyet napjainkban a világ körül szeretnek. Elon Musk ezzel kapcsolatban viszont egy vicces megjegyzést tett: Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

„Következőként a Coca-Colát fogom megvenni, hogy visszategyem bele a kokaint” – fogalmazott a Twitteren Musk, utalva az eredeti receptbe. A tweet el is nyerte az új tulajdonos követőinek tetszését, néhány óra alatt 1 millió fölötti likeot zsebelt be.

A Coca-Cola megvásárlása azonban még a Tesla- és SpaceX-vezérnek is nagy falat lenne, ugyanis az üdítőgyár piaci kapitalizációja 284 milliárd dollár körül van, ezzel a világ legértékesebb cégeinek egyike.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Elon Muskot sem kell félteni, a különböző vállalkozásaiból és azokban birtokolt részesedéseiből összesen 253 milliárd dollár magánvagyonra tett szert, amellyel jóval legfőbb riválisa, Jeff Bezos előtt van, akinek 162 milliárd dollárja van.

Musk számára azonban a Coca-Cola megvásárlása ebből kifolyólag nem lehetséges, egyszerűen még neki sincs „elég pénze” erre. Viccnek mindenesetre jó volt és tovább erősítette Musk közösségi képét, mint egy internetes mém.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.