Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,800 $

Újabb támadás érte az ukrajnai Azovsztal gyárat Mariupolban

A jelentések szerint az orosz erők ismét támadják az acélgyárat, ahol az ukrán ellenállás tagjai, valamint néhány civil rejtőzködik.

...svg content...Fotó: A Planet Labs PBC amerikai vállalat által közreadott, 2022. április 24-én készült műholdkép a mariupoli Azovsztal Acélművek orosz támadásokban megrongálódott épületeiről. MTI/AP/Planet Labs PBC/Planet Labs PBC
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Petro Andruscsenko, Mariupol polgármesterének tanácsadója nemrégiben közölte, szerdán nem született megállapodás arról, hogy megpróbálják evakuálni a civileket a kikötővárosból, valamint megerősítette, az orosz erők újabb ostromnak vetik alá az objektumot, amelyről a Reuters is beszámolt.

A komplexumban az ukrán ellenállás „utolsó zsebe”, valamint néhány civil rejtőzködik, az ukrán fegyveres erők pedig korábban azt állították, „folyamatos támadás” alatt áll az acélgyár, mivel Mariupol többi része már orosz ellenőrzés alá került – derül ki a The Guardian cikkéből. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A Sky News szerint az orosz védelmi minisztérium ennek ellenkezőjéről tett jelentést, miszerint hétfőn tűzszünetet rendeltek el, valamint lehetővé tették, hogy a civilek a humanitárius folyosókon keresztül távozzanak, ha pedig erre nem kerül sor, az annak a bizonyítéka, hogy Kijev és a „nacionalista parancsnokok” élő pajzsként használják őket.

A régiót illetően ellentétes információk láttak napvilágot, miután egy héttel ezelőtt Oroszország taktikát váltott, ennek kapcsán Vlagyimir Putyin elrendelte, hogy a komplexumot ne ostromolják tovább, helyette vegyék blokád alá, amelynek célja, hogy „a légy se tudjon átjutni”.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.