18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,213 $

Állatmentőnek álcázta magát a brutális állatkínzó

Állatkínzás bűntette miatt vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, akinek a több hónapig tartó elhanyagoló magatartása miatt a kutyája gyötrelmes állapotba került.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint az elkövető tulajdonában és gondozásában volt 2019. évtől a 9 éves keverék kan kutya, melyet ácsi házának udvarán tartott – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi 2020. márciustól 2020. július 3. napjáig az állat gondozását elhanyagolta, többször napokig magára hagyta, folyamatos ivóvíz ellátásáról, rendszeres etetéséről, illetve a szükséges állatorvosi ellátásáról sem gondoskodott. Soron kívül Pápua-új-guineai földcsuszamlás: 670-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A férfi az ingatlant is elhanyagolta, onnan elköltözött, távollétének idején a kutya ivóvízzel való ellátásáról és élelmezéséről a környéken lakók saját elhatározásukból, alkalmi jelleggel próbáltak gondoskodni. 

Az elhanyagoló bánásmód miatt a kutya lesoványodott, fizikai és egészségi  állapota leromlott, bolhás lett, a testén szőrhiányos bőrbetegség alakult ki, valamint a bal mellső lábán lévő izületi gyulladásos rendellenesség miatt lesántult, 2020. július 3. napjára senyves állapotba került és a kiszáradás jeleit mutatta.

Egy állatmentő alapítvány feljelentése alapján 2020. július 3-án rendőri intézkedés történt, a kutyát állatorvosi ellátásra Komáromba elszállították, majd egy állatvédő alapítványhoz került.

Az elhanyagolás miatt kialakult betegségek az állatnak különös szenvedést okoztak.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.