Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Ideje sokkal többet tennie a németeknek és a franciáknak Ukrajnáért?

Oliver Dowden szerint „még tovább kell szorítani a hurkot” Oroszország körül, mivel az ország eltökélt abban, hogy „csak menjen és menjen előre”.

...svg content...Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott kép vasúti szerelvényekre helyezett harcjárművekről a Krím-félszigeten lévő Bahcsiszarajban 2022. február 15-én. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője bejelentette, hogy megkezdték az állomáshelyükre történő visszatérésre a felkészülést az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részt vettek az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A brit miniszter nemrégiben kijelentette, Franciaország és Németország „többet is tehetne” azért, hogy támogatást nyújtson Ukrajnának, amely azt a célt szolgálná, hogy megvédje magát az orosz invázióval szemben.

Hozzátette, a Nyugatnak „tovább kell szorítania a hurkot” Oroszország körül, mivel az ország eltökélt abban, hogy „csak menjen és menjen előre”, így jóval több nyugati támogatást sürgetett, hozzátéve, hogy Boris Johnson „már elkötelezte magát ezen a ponton”. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A tárca nélküli miniszter, aki egyben a Konzervatív Párt elnöke is, úgy véli, „mindannyiuk részéről megvan a szándék”, hogy megfelelő segítséget nyújtsanak, ám „jó volna többet látni Franciaország és Németország részéről is”.

Zelenszkij a Kijevben tartott szombati sajtótájékoztatóján elmondta, az Egyesült Királyság az Egyesült Államokkal karöltve a „legnagyobb katonai támogatást” adja meg országának, emellett köszönetet mondott a brit miniszterelnöknek, amiért páncélozott járműveket szállít Ukrajnába, valamint kiképzést biztosít az ukrán csapatoknak, hogy hatékonyan tudják használni a biztosított eszközöket.

Eközben Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere azt mondta, a Krím 2014-es elcsatolása után több ország „szemet hunyt” afelett, milyen helyzet alakult ki az országban, majd hozzátette, „hatalmas hiba volt”, ahogyan a világ értelmezte, milyen állapotok uralkodtak Ukrajnában 2014 és idén február között.

Úgy véli, sok ország „kötött jelentős üzletet” az Orosz Föderációval, valamint arra utalt, Nagy-Britannia is azon országok között volt, amelyek korábban „hibákat követtek el”, Michael Fallon védelmi miniszter pedig azzal vádolta a Downing Street korábbi cselekedeteit, miszerint a Krím elcsatolása után „vonakodott” támogatni Kijevet.

Kifejtette, hogy a védelmi minisztérium „jóval többet akart tenni” annak érdekében, hogy korszerűsítsék Ukrajna védelmi rendszerét, ám a kabinettől azt mondták, el kell utasítani Kijev kérelmét, mivel úgy vélték, „nem szabad semmit sem tenni, amely tovább provokálhatja” Oroszországot.

A The Epoch Times cikkéből kiderül, hogy Fallon szerint ez egy abszurd kifogás volt, hiszen az oroszoknak nem volt szüksége semmilyen provokációra, mivel már akkor „ott voltak és embereket küldtek át a határon”.