Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Karantén ideje alatt rászoktak az ételfutárokra a magyarok

Korábban úgy gondolták, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével ismét éttermekbe kezdenek el járni az emberek, végül az történt, hogy a korlátozások feloldásával kitartottak a kényelmesebb alternatíva mellett.

...svg content...MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Népszava megkereste a Wolt és a Foodpanda futárcégeket annak kapcsán, miként értékelik a jelenlegi helyzetüket. A vállalatok közölték, bővítették a termékpalettájukat, az éttermi ételek mellett már bolti élelmiszert, vegyi árut, állateledelt, játékot, virágot, kozmetikumot, sőt még koronavírustesztet is lehet tőlük rendelni.

Mindkét cég a forgalom folyamatos bővüléséről számolt be, bár konkrét adatokat nem árultak el. A Woltnál úgy látják, a fellendülés annak a fogyasztói elvárásnak a logikus következménye is, hogy a vásárlás minél kevesebb időt és energiát vegyen igénybe. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A futárok egyre gyakrabban szállítanak teljes nagybevásárlást házhoz, és előfordul, hogy kerékpárral képtelenek egyedül kivinni a csomagot. Lezárások idején még olyan éttermekből is szállítottak, ahol egy vacsora 40-50 ezer forintot kóstál, mostanra azonban maradtak az egyszerűbb ételeknél.

Az irodák újbóli kinyitása nem vetette vissza a hétköznap déli rendeléseket, csak most többnyire irodaházhoz viszik az ebédeket – írta a lap.

A Foodpanda 2020 eleje óta megnégyszerezte futárjai számát, ma országosan mintegy 4 ezer partnerük van, a Wolt 2019 óta megháromszorozta, ők 6 ezer futárral dolgoznak.

Közben mindkét vállalatnál megsokszorozódott a diszpécserek száma is. A Foodpandán keresztül 27 városban összesen 2500 üzletből lehet rendelni, a Wolt pedig 18 városban van jelen, de hogy hány üzletből szállítanak, nem közölték, csak annyit, hogy növekszik a számuk – olvasható a beszámolóban.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.