Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,11 Ft
Euró
397,20 Ft
Font
477,40 Ft
Bitcoin
63,552 $

50 bejelentés érkezett a londoni Met Police-hoz az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök kapcsán

A rendőrség továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy jelentkezzenek azok, akiknek tudomása van az Ukrajnában elkövetett háborús bűnökről.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A londoni Metropolitan Police pénteken közölte, mintegy 50 bejelentés érkezett az Ukrajnában elkövetett háborús bűnökkel kapcsolatban, a szervezet pedig arra törekszik, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (NBB) munkáját segítse elő, miközben bizonyítékokat gyűjtenek.

A háborús bűnökkel foglalkozó csoport olyan incidenseket vizsgál, amelyek 2013. november 21-től kezdődően történtek, valamint arra kérte az Egyesült Királyságban élőket, hogy jelentkezzenek azok, akiknek tudomása van az Ukrajnában elkövetett háborús bűnökről. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Dominic Murphy főfelügyelő elmondta, arra számítanak, hogy az eddig beérkezett 50 eseten felül még több bejelentés érkezik, amelyek várhatóan az elkövetkező hetekben ugranak meg, ahogy egyre több ukrán menekült érkezik az országba.

Kiemelte, arról szeretnék biztosítani az érintetteket, hogy ők mindig ott vannak, valamint készen állnak arra, hogy fogadják a bizonyítékokat, illetve megadják azt a támogatást és segítségnyújtást, amelyre csak szükségük lehet – jelentette a CNN.

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze a hónap elején Bucsába és Borogyankába látogatott, ezt követően bejelentette, „észszerű okkal feltételezhető, hogy az NBB joghatósága alá tartozó bűncselekményeket követnek el” az orosz erők Ukrajnában.

Hozzátette, hogy „kihívást jelentene” garantálni, miszerint Ukrajnában igazságot szolgáltatnak, mivel Oroszország úgy határozott, visszavonja aláírását az NBB Alapokmányától, amely a bíróságnak joghatóságot biztosít a népirtás, az emberiesség elleni bűncselekmények, a háborús bűnök és az agresszió bűntette miatt elkövetett bűncselekmények üldözésére.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.

Betelt a pohár a Microsoftnál: aki nem frissít, pórul járhat

Nem vár tovább a világ legnagyobb számítástechnikai cége: az egyik legtöbbet használt programot teszik elérhetetlenné azok számára, akik még mindig kiikszelik a frissítési figyelmeztetéseket.