Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,75 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
477,24 Ft
Bitcoin
63,828 $

Hétre nőtt az orosz kutatóintézetben keletkezett tűz halálos áldozatainak száma (+videó)

A halálos áldozatok számát eredetileg ötre tették, de egy orosz hírügynökség információi szerint ez a szám hétre emelkedett.

...svg content...Fotó: Illusztráció | Twenty20
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Hétre emelkedett az oroszországi Tver városában, a légvédelmi erők központi kutatóintézetében keletkezett tűzben elhunytak száma, emellett legalább 25-en megsérültek – közölte csütörtökön a TASZSZ-szal a helyi mentőszolgálat egyik forrása.

„Jelenleg hét halálos áldozatot erősítünk meg“ – mondta a forrás, hozzátéve, hogy a sérültek száma még emelkedhet. A forrás korábban azt közölte, hogy a tűzben öt ember meghalt, és több mint 25-en megsérültek. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

A mentőszolgálatok szerint a tűz összesen 2500 négyzetméternyi területen pusztított, mielőtt megkezdték volna az oltást és a mentést. A minisztérium egy Mi-8-as helikoptert is bevont, amely legalább 10 tartálynyi vizet dobott le a tűz eloltása érdekében.

A tűz az orosz védelmi minisztérium alá tartozó, a légvédelmi erők központi kutatóintézetének egyik adminisztratív épületében ütött ki, amely arra késztette az embereket, hogy ugorjanak ki. Eközben sokan megsérültek, mások túl sok füstöt lélegeztek be. 

A főépületről készült fényképek szerint a tűz teljesen kiégette azt, a tető is beomlott. A Moszkvától mintegy 160 km-re északnyugatra fekvő helyszínen készült videofelvételeken sűrű füst és lángok csaptak ki az intézet ablakaiból.

A tűz az épület második emeletén tört ki, majd elnyelte a mintegy 1000 négyzetméteres területet. Az előzetes jelentések szerint a bejelentett incidens hátterében rövidzárlat állt.

(TASZSZ/The Guardian)