Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,00 Ft
Euró
396,69 Ft
Font
475,12 Ft
Bitcoin
65,488 $

Mariupolban vesztette életét egy 91 éves holokauszt-túlélő

Vanda Szemjonova Objedkova 10 évesen egy pincében bujkált a németek elől, majd ugyanabban a városban, egy pincében vesztette életét az orosz-ukrán háború áldozataként.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az idős hölgy és családja házuk pincéjébe menekült, amikor az orosz erők megkezdték a déli kikötőváros bombázását, lánya, Larissa pedig elmondta, hetekig kellett víz és fűtés nélkül túlélniük, miközben minden idejét azzal töltötte, hogy a 91 éves édesanyját ápolja.

Vanda Szemjonova Objedkova április 4-én halt meg, miután életének utolsó két hetét fagyoskodva töltötte, emellett képtelen volt lábra állni, lánya pedig keserűen osztotta meg, hogy „semmit sem tehettek érte, hiszen a család úgy élt, mint az állatok”. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

„Nem volt víz, nem volt áram, nem volt fűtés, ráadásul elviselhetetlenül hideg volt. A mama nem érdemelt ilyen halált”

– mondta szomorúan Larissa.

Objedkova asszony december 8-án született Mariupolban, és mindössze 10 éves volt, amikor a nácik 1941-ben bevonultak a városba. Édesanyját elfogták a katonák, a kislánynak azonban sikerült megmenekülnie, mert elrejtőzött egy pincében – derül ki a Sky News cikkéből.

Csak egy kislány volt, amikor egy mariupoli pincében sikerült túlélnie a németeket, majd 81 évvel később ugyanebben a városban, egy kegyetlen háború áldozataként halt meg egy pincében, miután arra kényszerült, hogy családjával az oroszok elől bujkáljon.

Megmenekülhet a lepusztult óriásteleszkóp, ami egy James Bond filmben is szerepelt

Dollármilliókból próbálják meg fenntartani, ami így sem lesz könnyű feladat.