Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Galaktikus szárnyakat kapott lencsevégre a Hubble űrteleszkóp

Két távoli galaxis folyamatban lévő ütközése által létrejött, szárnyakhoz hasonlító objektumokat örökített meg a NASA űrtávcsöve.

...svg content...NASA
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A galaktikus szárnyak a VV689 rendszer, ismertebb nevén az Angyalszárny részét képezik, amelyet az éjszakai égbolton az Oroszlán csillagképben találhatunk meg – olvasható az Európai Űrügynökség (ESA) közleményében.

A kiemelt képünkön látható jellegzetes, szárnyszerű megjelenés két olyan galaxis kozmikus találkozásának az eredménye, amelyek már több milliárd éve egymás irányába mozognak. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

A kölcsönhatások következtében a VV689 rendszer szinte teljesen szimmetrikus lett, ezáltal alakult ki az egészen bizarr formája.

A fotót nem más, mint a több mint harminc éve Föld körüli pályán keringő Hubble űrteleszkóp lőtte, melyet még a James Webb űrtávcső üzembe helyezése ellenére sem terveznek nyugdíjba vonultatni, hiszen csillagászok tízezreinek munkáját könnyíthetik meg vele.

Érdemes megjegyezni, hogy az ominózus fénykép elkészítése a Galaxy Zoo nevű polgári tudományos projekt részeként valósulhatott meg, melynek keretében korábban is megannyi furcsa galaxistípust fedeztek fel.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.